Dobro poznati izvor kaže da je se Albert Ajnštajn vjenčao sa Milevom Marić, ali i krstio dvoje od troje djece u Nikolajevskoj crkvi u Novom Sadu gdje je deda Saše Popovića, Steva Popović, bio glavni sveštenik.

Čovjek koji radi u porti crkve rekao je sve u vezi sa Albertom i Milevom i potvrdio saznanja da su krstili djecu u crkvenoj porti gdje je po rođenju živio prvi čovjek “Granda”, Saša Popović.

” U ovoj crkvi su se prije više od 100 godina vjenčali Albert i Mileva. Ali ne samo to, krstili su i svoje dvoje djece 1913. godine. Nije Steva Popović, deda Saše Popovića krstio djecu, ali postoji zapis ko je to učinio. Steva je pred rat bio svešteno lice, od 1930. do 1960. godine. To je sve što mogu da vam kažem. Tačnije informacije o Milevi i Anštajnu ima sveštenik Miodrag, ali on ima službu tek sutra veče i trenutno nije tu “- rekao je ovaj sugrađanin.

Kako kaže sugrađanin Slavko koji  živi u neposrednoj blizini crkve, kaže da je Saša Popović imao lijepo djetinjstvo.

” – Moj deda je poznavao Sašinog dedu koji je bio sveštenik. Baš u tom crkvenom dvorištu gdje je i direktor “Granda” odrastao i živio krštena su deca Alberta Ajnštajna. Nekad su njegovi baba i deda imali štale i krave su držali i gajili. Bilo je to lijepo domaćinstvo. Ne vjerujem da je Popovićev deda imao priliku da upozna Alberta i Milevu, ali svakako da je to veoma značajno za naš grad i crkvu !” – dodaje Slavko.