Ubistvo Željka Ražnatović Arkana je slučaj koji već godinama po medija kruži. Poznato je da je ubijen 2000. godine u hotelu Intekontinental u Beogradu, likvidirani Željko Ražnatović, Milenko Mandić i Dragan Garić. Ta ubistva su i danas ostala neriješena i postoje mnoge teorije vezane za ovaj slučaj. Neke od njih su da se radi o mafijaškom obračunu, da je Arkan ubijen kao priprema za sklanjanje Miloševića, te da je ubijen zbog saradnje sa Haškim tribunalom.

 

I Njemački mediji su pisali o ovom ubistvu: “Još je nepoznato ko je naručio ubistvo tadašnjeg najmoćnijeg šefa podzemlja u Srbiji. Arkan je tokom svog života stekao brojne neprijatelje. Još sedamdesetih i osamdesetih je izgradio ime pljačkama banaka i zlatara i spektakularnim bjekstvima iz zatvora u brojnim zapadnoevropskim zemljama”, pisano je u njemačkim medijima koji su tvrdili da je osim pljački po zapadu Arkan i uklanjao jugoslovenske neprijatelje i disidente po nalogu službe bezbjednosti tadašnje Jugoslavije.

 

Većina stvari  je bilo jasnije i u izjavi advokata Duška Tomića, na njegovom gostovanju kod Milomira Marića: “Što se tiče njegovog djelovanja u ratu, on je od prvog do posljednjeg dana sve uredno dokumentovao. Njegov dosje u Hagu je bio najkvalitetniji. I jedini dosje koji je nestao iz Haga jeste upravo njegov! On je bio natprosječno inteligentan i shvatio je da će ga naši pustiti da ode pod led. Bio je brži i počeo je on njih puštati niz led. Kao i nesretni Mauzer koji je informacije davao Amerikancima i Francuzima, a na kraju je isto i završio kao Željko, ubila ga je Služba”, rekao je Tomić