” Jovanka Broz mi je ostala u jako lijepom sjećanju, a bile smo izuzetno bliske i međusobno smo se poštovale. Osjećale sam veliku nježnost i toplinu sa njene strane, mogla sam da joj kažem apsolutno sve što me je tištilo. Na veliku žalost, poslije su se neke stvari promjenile i ona je prekinula svaki mogući kontakt s nama” – rekla je Zlatica Žikelić koja sada ima 72. godine , a unuka je Josipa Broza Tita. Ona je se prisjetila perioda kada su ona i Titova supruga bile najbolje drugarice.

 

” Moram da priznam da nisam bila toliko prisna s majkom koliko sam osjećala povezanost s Jovankom. Povjeravala sam joj se, uvijek je bila tu za mene da me sasluša. Mada, šta dijete u toj dobi može da muči kad smo imali sve što nam je bilo potrebno. I sa finansijske strane, ali i ljubav i pažnju od cijele porodice”, prisjetila se Zlatica.

 

Ali, kako kaže Jovanka je odjednom prekinula svaki kontakt s porodicom Broz, i to prije nego što je Tito umro. “Pisalo se po medijima kako smo izgubili svaki kontakt s njom kada je djeda umro, međutim, istina je da nas je ona napustila dok je on još bio živ. Uprkos tome, iako to nisam očekivala od nje, pamtiću je kao nasmijanu i dobru ženu na koju sam mogla da se oslonim”, rekla je Zlatica. Poslednji put je vidjela na djedovoj sahrani , a onda je o njoj saznala u novinama: “Nažalost, putevi su nam se razišli. Jednostavno, dogodile su se neke stvari na koje ja nisam mogla da utičem. U svakom slučaju, uvijek će mi ostati u lijepom sjećanju”, ispričala je.