Znamo svi da postoje ljudi koji se stalno vraćaju u prošlost i ne mogu da krenu naprijed u budućnost. Međutim postoje i oni koji bez problema nastavljaju dalje nakon prekida. Ovde spada tri horoskopska znaka:

 

Vodolija

Vodolija je horoskopski znak koji prekide shvata vrlo ozbiljno. Ona zna kako da nastavi dalje, a da svoju ranjivu stranu ne pokaže drugima. Rijetko kad se vraćaju bivšima i teško pokazuju svoje osjećaje. Vole da budu nezavisni i mrze sukobe. Nakon prekida ponašaće se kao da ništa nije bilo.

 

Bik

Za Bika je u vezi najvažnija stabilnost, sigurnost i odanost. Ako to propadne, teško da će se vratiti na staro. Vjeruju da se sve događa s razlogom, a ako im veza nije uspjela, radije će potražiti nekoga ko će ostati i zadržati se.

Lav

Lavovi se rađaju s toliko samopouzdanja da se nakon prekida ni jednom ne osvrnu nazad. Brzo idu dalje jer smatraju da je njihovo samopoštovanje važnije od povratka bivšem. Jednom kada se oprostite od Lava, i ako postoji jako dobar razlog za prekid, teško da ćete se opet pomiriti.