Više puta je Aleksandar Vučić govorio kako je ponosan na svoju vlast kao i Vladu Srbije, koji su pokazali više puta da se svim silama bore za njen opstanak, zaštitu i zdravlje, a naročito sada u teškim trenutcima kada je koronavirus. Koronavirus ruši sve zdravstvene sisteme ali čak i one najteže velikih država, a kamoli onih manjih, među koje spada i Srbija. Vučić je poprilično zadovoljan onim što je učinjeno do sada iako je situacija mnogo teška..

Također, oni su se na vrijeme mogli pripremiti za jesen i zimu, pa su prošireni kapaciteti izgradnje novih kovid bolnica, kao i opremanje arene. Naravno, bilo je tu dosta poteškoća na drugim planovima, pa je održan protest prošlog ljeta za koji je Vučić kazao kako je ispolitizovan, i da je to bila zapravo samo hajka na njega, a ne nezadovoljstvo građana. Vučić zna da ne može svima ugoditi, ali se zato i ne trudi nego radi “za boljitak svih građana i bori se za njih”, kako on sam kaže.

Vučić se dotakao dosta tema u jednoj od emisija kada je bio gost, i pričao je kako je jedna bolna tema prisluškivanje, pa je isplivalo u javnost, ali je dodao  kako mu je drago što nisu mogli ništa naći. Aleksandar je govorio i o tome da li će se kandidovati iduće godine, na šta je rekao da tu odluku ne donosi on sam, nego ovisi i o drugim faktorima, ali je priznao da ne naginje ka tome i da ga izbori trenutno uopšte ne zanimaju i da se samo bori za zdravlje svojih građana.