Još uvijek je broj jedan u svijetu stravičan zemljotres koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju koji je do sada odnio 20 hiljada života dok je na stotine povrijeđeno. Na društvenim mrežama svakog dana pojavljuju se priče i snomke spašavanja ljudi iz ruševina a jedna fotografija iz Turske je uspjela da izmmai osmijeh korisnicima društvenih mreža.

 

Naime , na ovoj fotografiji se vidi čovjek koji je dva dana nakon zemljotresa u Turskoj izvučen iz ruševina ali je mnogima zapalo za oko to što je čovjek u rukama držao cigaretu dok su ga spasilačke ekipe stavljali na nosila. Muškarac koji je spašen je Soner Tugtekin, a na snimku se čuje kako pripadnik hitne pomoći na turskom jeziku kaže “Ujače, samo baci tu cigaretu i lezi na leđa. Daću ti jednu kad budemo u bolnici”.

 

Jedan od komentara na Tviteru bio je: “Nasmijao sam se”, a mnogi su pisali kako im je spašeni čovjek koji je jedva dočekao da zapali cigaru bio beskrajno simpatičan: “Tragikomično, ali razumljivo”, “Ovo je jedina stvar koja me je nasmijala u prethodnih nedjelju dana”, “Ovo je jedna od legendarnih fotografija”, “Ovo mi je izazvalo kikotanje”, samo su neki od komentara.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here