Eva Ras poznata glumica prvi put se udala kada je imala samo 18 godina, ali se ubrzo i razvela nakon dvije godine braka, a isto toliko joj je potrejao i drugi brak. Iako je mislila da se nikad više neće udat upoznala je najveću ljubav Radomir Stević Ras. jih dvoje su uživali u svojoj ljubavi, a onda je Radomir jednog dana, kada je došao sa posla, iznenada preminuo 1982. godine.

 

Nakon ove tragedije odlučila je da ostane sama i nikad nije prežalila voljeniog muža, a kako je više puta naglasila njena ljubav prema njemu nije nikad prestala. Gubitak ljubavi njenig života nije bio najveći udarac za njuu, njena kćerka Kruna je preminula 1993. godine u Parizu pod nepoznatim okolnostima.

 

” Poslije šest godina braka dobili smo ćerku Krunu, i to devetog januara 1969. godine. Mi smo sve vrijeme htjeli da imamo dijete, ali sam ja gubila bebe konstantno. Jednom, baš kad sam imala spontani, snimala sam film “Čovek nije tica” koji se tada snimao u Boru. Pravo iz bolnice “Narodni front” sjedam u auto i idem u borski rudnik, penjem se na dimnjak, vozim lokomotivu, a krvarim sve vrijeme. Kruna je sa samo dvije i po godine čitala titlove koji su bili na televiziji. To je moja mama primjetila i kazala nam. Nas dvoje smo ostali u šoku, a ona gleda u nas i čeka šta ćemo mi kazati.”