Sveštenik Srpske pravoslavne crkve, Predrag Popović poznat po duhovnim besjedama na društvenim mrežama komentarisao je rušenje crkve koja je bila nelegalno izgrađena na imanju Fate Orlović. Naime, on je osudio rušenje i psolao poruku Fati koju prenosimo u cijelosti.

 

” Bilo je toga, i pričali su nam kako su živjeli oni koji su rušili Svetinje. A čovjek se sve nada da su prošla ta vremena i da smo bar malo naučili šta je sveto u životu, no iz dana u dan život nas sam vrati u takvo vrijeme i pokaže neljudskost ljudi.Nije to ništa novo. Rušili su hramove i prije, rušiće ih i ubuduće. To samo govori koliko je bitno da svi ostanemo zajedno i da se ne dijelimo po bilo kakvim osnovama. Koliko nam je danas potrebnija molitva i ljubav. Siguran sam da ima onih kojima je posao podrivanje i rušenje te Crkve. Unošenje nemira u zajednicu i cijepanje Liturgijskog sabranja. Takvi su opasniji od babe koja otvoreno kaže da joj je njena kafa bitnija od sreće mnogih. Takvi nikad neće reći šta zaista misle, a vjerovatno misle sto puta gore.

Oni će svakodnevno hodom svojim kroz život gaziti mlade izdanke žita i noću sijajati kukolj, a preko dana obući će se u odijelo sijača žita… Takve je teško prepoznati, a i dokazati njihovu zlu namjeru. Takvih se treba čuvati. A što se tiče ove žene, ne treba se sekirati. Podići ćemo hram opet, i veći i ljepši, i to sa velikim zvonom koje će da zvoni svaki put dok bude pila kafu… Nego, pitam se, ako podignemo taj hram hoće li iko dolaziti u njega na Liturgiju, ili mi samo volimo da imamo/skupljamo nekretnine?!”