Bivši policajac Marko M. iz Žitkovca je bio jedan od četvorice osumnjičenih koji su tokom vikenda bili privedeni u sklopu istrage za ubistvo porodice Đokić.

 

Iz MUPa je stiglo saopštenje da su braća iz Moravca uhaošena pod sumnjom da su učestvovali u izvršenju zločina, a Marko i još jedan su iste noći pušteni te je zabilježeno da su saslušani u svojstvu građana. Naime, vrhunac je bio kada je neko iz niškog zatvora nazvao njegovu majku te rekao da donese sinu stvari u zatvor.

 

Marko priznaje da ni dva dana nakon što je završio sa lisicama na rukama nasred ulice nije jasno zašto ga je sve to snašlo: ”Slučajno sam sreo na ulici svog školskog druga (A. M.) koji živi nedaleko od mene. Pošao je u Niš na ručak, pa me je pozvao da mu se pridružim u jednom tamošnjem restoranu. Kad smo završili, krenuli smo nazad njegovim vozilom da bi nas u Ulici Kosovke djevojke presrela policija. Bilo je kao na filmu, bili su naoružani pištoljima, puškama, rekli su nam da podignemo ruke da legnemo i stavili nam lisice. Nisam imao pojma šta se dešava, bio sam totalno zbunjen, pitao sam šta se dešava ali niko ništa nije odgovarao. Sve se ponovilo i prilikom ulaska u zgradu policije, bilo je zaista “filmski”, nisam mogao da se saberem, bio sam u šoku” dodaje Marko. Ostatak procitajteOVDJE