U ovom postu pišemo o jednom takmičaru Zvezda Granda, Sadiku Hasanoviću mediji navode da čovjek koji podržava Orića, dolazi u Srbiju, u Beograd i pravi karijeru uz pomoć “Zvezda Granda” te da je ranije pjevao o ubijanju Srba.

 

Sadik Hasanović je odlučio da se oglasi povodom ovih navoda , pa njegovo sapštenje s društvene mreže Instagram prenosimo u cijelosti:

“Umjesto najljepsih dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u Zvezdama Granda, meni se zivot pretvorio u pakao.

Dragi ljudi, imam 20. godina, nisam sposoban da mrzim. Ja sam Bosanac i ponosim se time. Ali biti Bosanac znaci i voljeti i postovati druge ljude, nacije i vjere. I ja sam izrastao bas u takvog covjeka. Pa bas u takmicenju sam se druzio sa svima, obozavam sve moje kolege i drugare iz ZG, moju Mariju..Kada sam zapjevao spornu pjesmu zbog koje trpim torturu, imao samo 13,14 godina, nisam razmisljao o tome da ona nosi poruku mrznje prema nekome. Bio sam klinac.Volim svoju zemlju, ali postujem Srbiju. Pa u Beogradu sam proveo najljepse trenutke. Moj cilj i posao jeste da ljude cinim sretnim, nikako suprotno.I zato izvinjavam se svakom covjeku u citavom regionu ukoliko sam ikog povrijedio, uvrijedio ili ucinio da se osjeca lose.

Zelim poruciti svima. Zelim biti neko ko spaja ljude, siri ljubav, stvara mir, a ne suprotno od toga. Jer sam izuzetno miroljubiva osoba. Ponavljam, zelim dobro i mir svima.”