Odlična čorba puna vitamina a super za imunitet.

Potrebno vam je:

1 kašika brašna

1, 5 l vode

1 kašičica soli

1 kašičica celerove soli

trećina kašičice bibera

na vrh noža bijelog luka u prahu

na vrh noža muskatnog oraha

2 žumanca

1 dl kiselog mlijeka

1 veza mirođije

Priprema

Mladi luk isjeckati , tikvice oguliti. Na masti izdinstati luk i sredinu tikvica sa kašičicom soli dok ne omekšaju. Dodati punu kašiku brašna i propržiti zajedno. Naliti vodom, promiješati. Kad provri dodati isjeckane tikvice, kuvati na tihoj vatri, dok tikvice ne postanu skroz meke. Začiniti – dodati kašičicu celerove soli, trećinu kašičice bibera, malo bijelog luka u prahu, malo muskatnog oraha. Skloniti sa vatre, pa umješati kiselo mlijeko razmućeno sa dva žumanceta i jednu vezu sitno isjeckane mirođije.