Za ovaj jako ukusan i fin kolač potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za tijesto:
125 grama putera
110 grama šećera
1 kaš. ekstrakta vanilije
2 kom jaja
225 grama brašna
1 kaš. pzp
80 ml mlijeka

SOS:
150 grama mixa boličastog voca (odmrznutog ili svježeg)
375 ml voćnog soka
100 grama šećera

KREMA:
250 ml slatkog vrhnja
1 kaš ekstrakta vanilije
4-5 kaš. šećera u prahu
250 gr bobičastog voća

U omekšali puter dodajte šećer i izmiksajte, pa dodajite jedno po jedno jaja i eks. vanilije, umjesite pa postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i mlijeko. Smjesu dobro izmješait pa izliti na nauljen pleh i peći od 25 min na temp. od 180 stepeni.
Voće odmrznite i izblendajte, pa stavite u šerpicu i dodajte voćnog soka, stavite šećer i kuhajte dok se šećer ne otopi cca. oko 4-5 min. Gotov sirpu procjite, ostatke od voća bacite, a sok zadržite.
Ohlađeno tijesto icjecite na jednake kockice, pa svaku natopite u sosu koji ste dobili kuhanjem. i uvaljate u kokos. Pa ostavite oko 30 min u frižider.
U međuvremenu spremite kremu, slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu i eks. vanilije dok ne dobijete šlag. Dodajte sitno isjcekano voće po želji i izmješajte sa kašikom lagano.
Ohlađenje kockice prepolovite i filijte sa kremom. Pa prekopite.