Jako ukusne, mekane i fine kifle. Za ovaj recept potrebni su vam sljdedeći sastojci:
oko pola kg brašna
1 kaškica šćera
jedan paketić kvasca
100 ml tople vode
100 ml toplog mlijeka
50 grama rastopljenog putera
1 kaš. sirćeta

U 50 ml mlake vode i 50 ml mlijeka ostavite kvasac sa šećerom da nabubri, u posudi prosijte više od pola brašna, u srediti napravite rukpciu pa stzavite sol, zatim nadosli kvasac, sirće i puter i ostatka vode i mlijeka, pa umjesite glatko tijesto i po potrebi dodajte još brašna. Možete ga umjesiti na kraju misksetom tako dadobijete elastično tijesti. Gotovo tjesto ostavite da nadođe, pa ponovo premjesite i onda pravite loptice od tijesta i svaki razvaljate i uvite u rolat i ostavite u oloženom plehu ili namašćenom da nadođu pa zatim peceite na 200 stepeni dok ne porumene. Gotove kiflice prektite kuhinjskom krpom da omekšaju i služite ih tople.