Veoma fina i osvježavajuća čokoladna torta sa ananasom. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Sastojci za kore:
15 kom belanaca
15 kaš. šećera
3 vrećice pudinga od čokolade

Sastojci za fil:
15 kom žumanaca
1 litar mlijeka
4 pudinga od vanile
10 kaš. šećera
250 grama margarina

Fil drugi:
konzerva ananasa od 850 grama
300 grama čokolade za kuvanje

Za ukrašavanje:
sok od ananasa iz konzerve
250 grama šlaga

Umutite 5 kom bjelanaca sa 5k. šećera, pa dodajte pudning od čokol. i izmješajte kašikom. Smjesu sipajte u obloženi pleh i pecite na 190 step oko 15 min. Napravite takve tri kore.

Malo mlijeka odvojite, a ostatak stavite da kuha zajedno sa šeć. Zatim mlijeko koje ste odvojili pomješajte sa 4 pudinga od vanilije da ne bude grudvica, i dodajte sva žumanca i dobro izmješajte. Kad je mlijeko proključalo postepeno mu uz mješanje dodajite puding i mješajte dok se ne zgusne pa dodajte margarin i ostavite da se ohladi.

Čokoladu otopite, da joj dodajte ocjeđeni anansa (vodu zadržite) i lagano izmješajte.
Zatim sllažite kolač prvo kora – žuti filo – ananas u čokoladi i tako dok be potrošite sve sastojke. Ukrasite sa šlagom koju umutite sa sokom od ananasa i premažite kolač.