Za sve one koji poste evo odlične ideje šta spremiti za večeru.
Potrebno vam je:
-
1 bundeva
-
1 kašika ulja
-
1-2 kašike karija u prahu
-
1 kašikica korijandera u zrnu
-
1 kašikica slačice u zrnu
-
6 mahuna kardamoma
-
1 veći luk
-
250 ml vode ili supe
-
so i biber
-
400 ml kokosovog mlijeka
-
1 konzerva leblebije
Priprema
Očistite bundevu od sjemenki, isijecite je na kriške, ogulite pa isjecite na manje kockice. U većoj šerpi zagrijte ulje i dodajte mu začine tako da otpuste aromu. Posle minut, dva dodajte isjeckani luk i dinstajte ga 2-3 minuta. Zatim dodajte kocke od bundeve, a posle par minuta vodu ili supu i mlijeko od kokosa. Dodajte so i biber prema ukusu i kuvajte sve dok bundeva ne omekša 15-20 minuta, na kraju dodajte leblebije i kuvajte još par minuta, uz miješanje. Iscijedite u jelo sok od limete i pospite isjeckanom svežom nanom. Poslužite uz kinou ili pirinač.
Related