Za sve one koji poste evo odlične ideje šta spremiti za večeru.

Potrebno vam je:

  • 1 bundeva

  • 1 kašika ulja

  • 1-2 kašike karija u prahu

  • 1 kašikica korijandera u zrnu

  • 1 kašikica slačice u zrnu

  • 6 mahuna kardamoma

  • 1 veći luk

  • 250 ml vode ili supe

  • so i biber

  • 400 ml kokosovog mlijeka

  • 1 konzerva leblebije

Priprema

Očistite bundevu od sjemenki, isijecite je na kriške, ogulite pa isjecite na manje kockice. U većoj šerpi zagrijte ulje i dodajte mu začine tako da otpuste aromu. Posle minut, dva dodajte isjeckani luk i dinstajte ga 2-3 minuta. Zatim dodajte kocke od bundeve, a posle par minuta vodu ili supu i mlijeko od kokosa. Dodajte so i biber prema ukusu i kuvajte sve dok bundeva ne omekša 15-20 minuta, na kraju dodajte leblebije i kuvajte još par minuta, uz miješanje. Iscijedite u jelo sok od limete i pospite isjeckanom svežom nanom. Poslužite uz kinou ili pirinač.