Jednostavna, ukusna i fina, baklava sa višnjama. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
3 kom jaja
400 ml jogurta
3 kaš. šećera
100 ml vode
150 ml ulja
Sirup:
400 grama šećeera
500 ml vode
Još:
700 grama višanja
500 grama kora za pitu

Skuhajte prvo siruo sa šećerom i vodom, kad provre, kuhajte još 5 min pa sklonite da se hladi.
Umutite jaja sa vodom, jogurtom, šećerom i ulje.
Dno tepsije premažite sa uljem pa stavite koru i premažite smjesom jaja i vode i tako uraditi sa 4 kore, zatim stavite 1/3 višanja, pa ponovite postupak sa 4 kore i ponovo pospite ostatkom višnjama i ponovo stavite 4 kore svaku posedbno premazanu smjesom jaja i vode. Baklavu isjecite po zelji i pa stavite da se peče u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni da se peče oko 20 min ili dok ne porumeni. Gotovu baklavu zalite sirupom i ostavite na hladno mjesto da upje sirup. Kad se ohladi služite!