Ukusan kolač koji nije puno komblikova, sa tamnkim korama i puno kreme. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
jedno jaje
80 grama šećera
jedan vanilin šećer
100 grama maslaca
dvije kaš. mlijeka
pola kaš. sode b.
300 grama brašna
3 kaš. kakaa

Krema:
jedan liar mlijea
8 kašika šećera
9 kašika brašna
dva vanilin šećera
150 grama maslaca

i još:
čokolade za ukras

Umutite jaje sa šećerom i vanil. šeć, pjenasto i dodajte mlijeko i kakao i umjesite bez grudvoca, zatim dodajte postepeno brašno i sodu, pa onda rukama u jesite mekano tijesto koje se me lijepi. Onda ga podjelite na 4 dijela- Razvalajte veličine tepsije manje i pecite na izvrnutoj tepsiji pa pecite 4 kore po 5 min na zagrijanoj rerni na 180 stepeni.
Za fil- u malo mlijeka umjesit brašno da nema grudvica, a ostatak mlijeka stavit da zakuha sa šećerom i vanil. šećerom, pa kad mlijeko provre dodati mlijeko sa brašnom i zakuhat uz mješanje dok se ne pojavi gušća smjesa sa balončićima, pa onda skinuti i u toplo dodati maslac i dobro izmješati i ohladiti kremu.

Podjelite fil na 4 dijela pa filujte svaku koru, slažite jednu na drugu, zatim ukrasite sa otopljenom čokoladom ili po želji. Ohladite preko noći u frižider pa onda služite.