Ukusan i fin kolač koji se često priprema u mojoj porodici. Za vaoj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za korice:
600 gr brašna
2 jaja
50 gr masti
200 ml vrhnja
200 gr šećera
1 p. za pecivo
Za fil:
5 kaš. brašna
5 kaš. kakaa
1 litar mlijeka
250 gr margarina
250 gr šećera
malo ruma
Za glazuru:
100 gr čokolade
3 kaš. ulja
50 gr maslaca
Rernu zagrite na 180 stepeni.

Brašno izmješajte sa p.za pecivo. Jaja umiksajte sa šećerom pa dodajte u brašno. Zatim umjesite vrhnje i mast
pa tijesto dobro izradite i onda ga podijelite na pet jednakih dijelova. Razvaljate ih tanko u obliku tepsije u kojoj pečete, a pecite na obrnutoj strani velike tepsije, na papiru za pečenje oko 10 min.

Brašno sa kakaom i šećerom pomješajte za fil. Malo mlijeka odvadite od ukupne kol. i u njemu dodajte smjesu brašna, kakaa i šećera, a ostatak mlijeka umjesite sa rumom i prokuhajte uz miješanje pa onda u to dodajte mlijeko s brašnom i kakaom. Miješajte vijačom da ne bude grudvica i kuhajte na laganijoj vatri sve dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi kada je gotovo.
U međuvremenu margarin pjenasto izmjesite pa dodajte toploj kremi, koju ste predhodno malo izradili sa miksetom pa sve dobro izmješajte da ne bude grudvica.

Za glazuru na pari otopite čokoladu sa uljem i maslacem.

Fil podijelite na četiri jednaka dijela i redajte tako da svaku koru premažite filom sem zadnje kore i slažite jednu preko druge. Ostavite da se dobro ohladi. Na zadnju koru stavite čokoladnu glazuru.