Jednostavan i ukusan punjeni kormpir sa gljivama i mesom. Za vaoj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
oko 10 komda krompira sa ravnijom površinom
3 gla. luka
300 grama sampinjona
pola kg mljevenog mesa
3 kaš. peršunovog lista
1 kaš. soli
pola kaš. bibera
ulje
Preliv za krompir:
125 grama maslaca
60 grama brašna
pola litra mlijeka od toga pola treba toplog
pola kaš. soli
100 grama kačkavalja
200 ml kisele pavlake

Ogulite kompir pa stavite u vrlu vodu i obariti ga tako 5 min. Zatim ostaviti ga na rešetikici da se ocjedi.
Luk isjeći i izdinstati na malo ulja, dodajti isjećene gljive u listiće, pa dinstati dok ne omekša, pa onda dodati mljeveno meso i sve zajedno još malo dinsati.
U među vremenu krompir izdubite. Pa kad je meso gotovo začiniti ga i punidit smjesom. Pa punjene korompire redati na podmazani pleh i posliti sa malo vode i pecemo na temp. 180 stepeni oko 30 min.

Pred kraj pečenja pripremite preli. Maslac zagrihati i dodati mu brašno, sol i mješati pa usuti hladnog mlijeka i mješati da ne bude grudvica, pa dodati ostatak mlijeka koje smo zakuhali. Kad se smjesa od brašna zgusne skloniti sa vatre i dodati pavlaku i sir. Ovom smjesom prelite krompir i vatite da se još malo zapeče na jačoj temp.