5 kom jaja
6 kaš.šećera
6 kaš. brašna
2 kaš. ulja
Fil:
250 ml slatke pavlake
200 grama čokolade
Glazura:
200 ml slatke pavlake + 50 ml
200 grama čokolade

Zagrite rernu na 200 stepeni. Od bjeanaca i šećera umuitete jak šlag. Zaim dodajte žumance, umuitete pa onda ulje i još mutiti. Onda dodavati brano po malo pa sjeditini lopaticom i istresti na obloženi pleh i peći oko 20-tak min.
Pečenu koru uvite u vlažnu krpu i putite da se ohladi.
Slatku pavlaku malo zarite pa je prelite preko izlomljene čokolade, da je otopite pa izmiksajte dobro i ostavite da se hladi. Ohlađenu smjesu premažite preko kore koju ste odrolali. Pa ponovo urolajte i stavite da se malo stegne u frizideru.

Za glazuru ugrite do ključanja pavlaku i otopite čokoladu, kad se otopi dodajte još 50 ml i izmješajte. Ovon sjesom prelite rolat i ostavite da se hladi.