Fantastična i ukusna tradicionalna kvrguša sa piletinom

Tradicionalna kvrguša kakvu do sad niste probali, ukusno i sočno meso sa finom mekanom koricom od jaja i brašna.

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

4 kom batkova

3 kom jaja

200 ml milerama

200 ml mlijeka

1/2 kesice pzp

2 kaš. ulja

150 grama brašna

1 kaš. vegete, so

Batkove ispržite na ulju, malo ih posolite i povegetite, da dobiju finu zlanu boju. Zatim odvojite meso od kosti i isjecite meso na krupnije kocke. Umjesite posebno jaja, jednu kašiku milerama, mlijeko, a zatim brašno i prašak za pecivo, malo posolite. Zatim u tu smjesu dodjte meso. Umjesite pa sve zajedno izlite na podmazanu tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 30 min. Kad se sipeče i fino porumeni preko premaažite sa mileramom. Malo ohladite pa poslužite. Prijatno!