Fantastična i ukusna tradicionalna kvrguša sa piletinom
Tradicionalna kvrguša kakvu do sad niste probali, ukusno i sočno meso sa finom mekanom koricom od jaja i brašna.
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
4 kom batkova
3 kom jaja
200 ml milerama
200 ml mlijeka
1/2 kesice pzp
2 kaš. ulja
150 grama brašna
1 kaš. vegete, so
Batkove ispržite na ulju, malo ih posolite i povegetite, da dobiju finu zlanu boju. Zatim odvojite meso od kosti i isjecite meso na krupnije kocke. Umjesite posebno jaja, jednu kašiku milerama, mlijeko, a zatim brašno i prašak za pecivo, malo posolite. Zatim u tu smjesu dodjte meso. Umjesite pa sve zajedno izlite na podmazanu tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 30 min. Kad se sipeče i fino porumeni preko premaažite sa mileramom. Malo ohladite pa poslužite. Prijatno!