Bila je to jedna od najjezivijih priča prošle godine kada je cijeli region sa strepnjom pratio cijeli tok potrage za Monikom, djevojčicom od 12 godina.

 

Naime, kod Monike su zakazale sve institucije, od suda pa nadalje, pogotovo sudije i branioca koji su pustili “Malčanskog berberina” da izađe  iz zatvora, iako je višestruki povratnik istim djelima.

Ali niko se nije nadao da će doći baš do ove situacije koja se desila Moniki. Naime , oteo je djevojčicu na 9 dana i toliko je preživljavala torturu. Ipak ono što je mnoge pozitivno iznenadilo kod nje jeste činjenica da nije dopustila da padne psihički, nego čak štaviše sada razmišlja o tome da piše knjigu o svemu kroz šta je prošla, kako bi zapravo pomogla svima koji su prošli iste ili slične stvari kao ona.

 

Monika želi da uputi sve one koji bi mogli da se nađu u sličnoj situaciji kako treba da se ponašaju i šta da rade da bi sačuvali svoj život. Monika je također rekla da joj sada treba samo jedna soba u kojoj će moći vježbati, učiti, a možda čak naučiti svirati i gitaru.