Koliko god se trudimo da održimo posuđe za pripremu hrane u rerni ostane čisto uvijek ostane neka mrlja koja se ne može očistiti. Međutim , postoji jednostavan trik kako da očistitte i nemoguće mrlje.

 

Otkrivamo vam kako ćete ukloniti mrlje sa vatrostalnih posuda u samo tri koraka.

 

Prvi korak – ključala voda U posudu sipajte vodu koja je prethodno proključala. Ostavite je da odstoji nekoliko minuta, a onda je prospite, ali posudu nemojte sušiti.

Drugi korak – soda bikarbona, so i sirće Na dno posude sipajte sodu bikarbonu, a preko nje sipajte sloj soli. U flašicu sa raspršivačem sipajte najobičnije alkoholno sirće, pa ga poprskajte po sodi bikarboni i soli. Kad pasta počne da pjeni, znajte da je počela da djeluje. Ostavite da smjesa “radi” 5 minuta.

Treći korak – abrazivni sunđer Vlažnim sunđerom energično istrljajte posudu. Ukoliko su mrlje veće, možete da iskoristite metalnu žicu za ribanje.

Kad uklonite sve mrlje, isperite posudu mlakom vodom i obrišite je pamučnom krpom.