Jednostavno ćete obožavati ove mini piize.

Potrebno vam je

Tijesto

20 gr kvasca
1 kašičica šećera
300 ml mlijeka
1 jaje
650 g brašna
malo soli

Nadjev

3 para kobasica tanjih
2 šargarepe
200 g spanaća
150 g sira
1 jaje
sjemeke susama
50 g slanine
kačkavalj

Priprema

Zamijesiti tijesto od navedenih sastijaka i ostaviti da odmara. Spanać skuvati sa šargarepom. Spanać ocijeediti i izmiksati u pire, šargarepu ostaviti cijelu. Dodati mu kocku mekšeg sira pa izmiješati. Ostatak sira staviti u drugu posudu, ubaciti bjelance pa izmiješati. Žumance ostaviti za premaz. Kobasice propržiti u tavi. Testo razviti za pola cm pa donji deo premazati spanaćem i staviti po širini šargarepu. Uviti malo pa je ušuškati i prtisnuti tijesto. Do njega premazati sir, pa dodati kobasicu na sir i takođe uviti i tako do kraja uvijati. Tijesto na kraju spojiti i oštrim nožem isjeći tanke rolate. Redati u pleh. Ostaviti pokrivemo oko pola sata pa ga premazati žumancetom posuti sjemenkama i sjeckanom na kockice suvom slaninom.

Peći na 220 stepeni 20-30 min. Pred kraj posuti  kačkavaljem.