Ponovo je jučer izbio haos u Kosovskoj Mitrovici , policija je krenula u kontrolu apoteka i drugih ooslovnih objekata kao i skladišta u akciji suzbijanja crnog tržišta u šverca pa je došlo do protesta srpskih civila. Naime, nakon što je došlo do reakcije policije povrijeđeno je nekoliko osoba, a Srećko Sofronijević je teško povrijeđen. Nakon ovog predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je se oglasio.

 

Vučić je tražio od d KFOR-a i NATO snaga da reaguju, te je zaprijetio da ako se ništa ne preduzme da će nakon 24 sata da Srbija uzme stvari u svoje ruke. Nakon toga se u medijima i na društvenim mrežama oglasio i Ramuš Haradinaj, predsjednik alijanse za budućnost Kosova. On je stao na stranu policije, te je rekao da se žestoko treba odgovoriti na sve one koji napadaju policiju:

 

“Niko nema nikakvo pravo da digne ruku na policiju Kosova, Država i vlast će da stane iza njih, i svaki izgrednik će da bude žestoko kažnjen za takve stvari. Ko naruši javni red i mir, dobiti će zasluženu kaznu”, piše u njegovoj objavi na Facebooku.