Tako ukusna i tako dekorativna naprosto ćete se zaljubiti na prvi zalogaj. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
500 grama kora za pitu
400 grama spanaća ( može smrznuti)
300 grama sitnog sira
1 pavlaka
3 kom jaja
2 kaš. soli
100 ml paradajz soka
100 ml kečapa
200 grama šunkarice/šunke
100 ml vode i ulja pomješanih

Prvi najdevi: Smrznuti špinat odlediti i ocjediti, dodajti dvoje jaja, pola pavlake i soli, pa sve izmješati.
Drugi nadjevi: Kečap i paradajz sos pomješati sa izrendanom šunkom/šunkaricom
Treci nadjev: Pomešati sir, jaje, kašičicu soli i pola pavlake i malo dodati ne vode i ulja, nekoliko kašika pa izmešati.

Kore podjelite/odvojite na osam djelova.

Tepsiju namažite uljem pa stavite kore jedan dio od osam, pa sloj prvog najdeva, zatim drugi dio kora, pa drugi nadjevi, pa treci dio kora pa treci najdev, ponovo kore i tako sve pa završite sa osmim slojem kora.
Kore jednu po jednu mažite sa smjesom vode i ulja. A ostatak smjese vode i ulja poslite pa prelite složenu pitu.

Složenu pitu pecite na 220 oko 25 min.