Svima je jasno da je zaštita protiv koronavirusa svima neophodna, ali mnogima teško pada da je nose. Sigurno je svima sada još uvijek u sjećanju izolacija i policijski sat koji je vladao prije nekoliko mjeseci. Sada se svi sjećamo kako smo to sve podnosili i kako smo se osjećali dok smo morali sjediti kod kuće.

To je razlog zašto pojedine osobe ne možemo da razumijemo kad vidimo da ne nose maske, a ona je jedina najlakša zaštita protiv ovog virusa i svi znamo da postoji sve gore od nošenja maske. Kada su u pitanju maske i njeno nošenje, svako se snalazi na svoj način, a internet je prepun snimaka i fotografija na kojima ljudi pokazaju nošenje maske a neki su postali pravi hit.

Pa tako je na Facebook-u usijala jedna fotografija, jednog gospodina koji je ušao u autobus sa jednom baš specifičnom maskom u Beogradu. Taj je gospodin stavio šljem vojni na glavu a masku oko struka, a njega su nazvali vojnikom koji se bori sa nevidljivim neprijateljem. Mnogi su se našalili sa njim ali neki su poručili da ne treba da se šali na ovakav način.