NOVI TIRAMISU DESERT SA MALIM UDJELOM UGLJIKOHIDRATA- možete uživati koliko vam je volja !
Ovaj novi tiramisu desrt sa malim udjelom ugljikohidrata je veoma poželja tokom ljetnih dana kada i nije prikladno da nam se stvara višak kilograma koji se slagaju kao ludi kada je slatko u opticaju.
Potrebne namirnice:
Za 2 kore:
6 jaja
50 g whey-a od vanile (ili po vašem izboru)
pola kašičice sode bikarbone
Za preliv:
2-2,5 dcl vode
1 kašičica ness kafe
stevija
1 kašičica arome ruma
Za fil:
500 gr kajmaka
5 jaja
450 g Ella sira
3 kašike arome vanile
stevija
I još:
malo kakao praha (za posipanje)
Priprema :
Odvojiti bjelanca dodajte im malo soli pa izmutite u čvrst snjeg. U žumanca dodajte par kašika umućenih bjelanaca, whey i sodu pa umutite . Dodajte preostalu količinu bjelanaca i kašikom spojite sa žumancima. Ovu smjesu podijeliti na dva dijela pa ih ispecite odvojeno na pek papiru na 180 stepeni nekih 10-tak minuta. Ostaviti da se kore malo ohlade.
ZAtim ness kafu razmutite u vodi, zasladiti stevijom i dodajte aromu ruma.
Za fil isto odvojite bjelanca od žumanaca i umitte ih u snjeg sa prstohvatom soli. Žumancima zatim dodajte steviju, sir, ala kajmak i aromu vanile. Na kraju snjeg od belanaca dodajte u smesu od sira i kašikom izmješajte da se lijepo sjedini.
Redajte koru-preliv-fil-koru-preliv-fil, na kraju cijeli kolač pospite kakaom u prahu i ostavite u frižideru na par sati.