Branilac titule na londosnkom Vimbldonu srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala , pošto je pobijedio 114. tenisera svijeta Denisa Kudlu.

 

Na kraju meča Novak Đoković je govorio o djetinjstvu i a jednog novinara je zanimalo da li se je viđao kao autsajdera: Zatim je Novak objasnio: “Zavisi kako gledate na to. Ja sebe ne vidim kao autsajdera, moj put je bio drugačiji nego ostalim teniserima i ja nisam zapravo želio da se žalim, nije mi krivo ni zbog čega što se desilo, već sam zahvalan na svemu pošto sam zbog toga postao ono što sam danas. To me je naučilo da budem jak, da se borim i da nikada ne odustajem ma kloliko bilo teško.

To je život, ne ide uvijek sve kako treba. Kudla se borio kao lav, odigrao je sjajno svaki poen i dobio čini mi se četiri gema u nizu, pa sam malo usporio tempo i pronašao način da ga pobjedim. Udarci su mu bili ravni, a poznato je da se odlično kreće čak i na podlozi kakva je trava. Kudla je jako dobar igrač i ja nisam previše zadovoljan svojom današnjom partijom. Pogotovo servisom, to je moje jako oružje i danas nije bilo tako”.

 

Zatim je dobio pitanje kako je nakon 1 poena slavio sa malo agresije i da li je tpo zbog publike: “Ne. Vidite, u žaru borbe se takve stvari dese. Emocije, stres, pritisak, sve što se desi na terenu se ispolji. Nekada možda djeluje da pokažemo previše i to se meni danas dogodilo”, rekao najbolji teniser.