Za par sedmica broj zaraženih korona virusom može da postane četverocifren u jednom danu dok će bolnice vjerovatno početi da se pune već za sedam dana , upozorio je epidemiolog doktor Predrag Kon.

 

Koncerti koji su zakazani do kraja mjeseca na beogradskom Tašmajdanu su već otkazani zbog pogoršanja epidemiloške situacije. ” Za one za koje sam sotona, prodana duša, izdajnik, ili bilo šta drugo, po kojima se zlurado radujem ponovnom porastu zaraženih od korona virusa, molim, pa i insistiram da se usredsrede na jedinog protivnika svih nas, a to je virus, ovog puta u delta varijanti. Nema vremena za premišljanje, hitno bi trebalo početi sa obaveznom vakcinacijom zdravstvenih radnika, a onda i svih ostalih grupa stanovnika koji su u posebnom riziku ili su u prilici da masovno zaraze druge zbog prirode posla koji obavljaju. Za one koji me optužuju da širim paniku, onda kada vatra započne, sakrijete se i nemojte gledati šta se dešava… Samo da niko ne vidi… Manite se toga svi” – kazao je Kon.

 

Da sve ide u smjeru novi restriktivnih mjera i čuveni epidemiolog Petrović Radmilo koji ističe da je korona borjke, koje su u porastu, moguće smanjiti samo vakcinacijom.

 

” S obzirom da se otkazuju koncerti, skoro je sigurno da će odlazak na stadione i ostala masovna okupljanja uskoro biti moguć samo uz dokaz o vakcinaciji ili obavezan negativan test. Ipak, ja sam za to da i uz ovaj dokaz mora da postoji distanca, ali i određen kodeks ponašanja svih nas”.