Već nekoliko puta smo pisali o estradi, što se na prvu čini kao način kako lako zaraditi novac, to nije baš tako. Postoji određeni broj ljudi koji su dobro plaćeni za ovaj posao, pa tako da po jednom svom nastupu uzmu po nekoliko hiljada eura. Dok sa druge strane, imamo veliki broj pjevača koji se moraju baš puno boriti da bi imali barem nekoliko stotina maraka, jer većina njih ne napravi baš neki veliki uspjeh. Tokom devedesetih godina na estradi se pojavio veliki broj pjevača, ali su većinom svi nestali sa scene, na isti način kako su i došlo, preko noći..

Jedan od tih pjevača je i Srđan M, koji je harao scenom tih godina, a pjevao je jedan od najboljih hitova “Tebi mooja mazo”. Ovu pjesmu možemo i dan danas čuti, ali to nije Srđanu donijelo nikakav uspjeh.. Njegova karijera je možda bila završena zbog njegovog peha, a nije zbog njegovog lošeg odabira, a njegova posljednja pjesma je bila “maza”, a nakon toga je njegov život otišao u skroz drugom pravcu. Srđan kaže kako on na početku tu pjesmu nije htio jer je zvučala kao ženska pjesma, ali su ga nagovorili i postala je njegova lična karta.

 

PRije 15 godina ovaj pjevač je otišao u Njemačku, gdje i dan danas živi, a posljedni interviju je dao 2012. godine… Kada je rekao kako uživa u svom porodičnom životu i da ima dvoje djece.