Otkako je 28. septembra pojavila viejst da je na putu od Moravac sela do Aleksinovca nestala bez traga cijela tročlana porodica Đokić – supružnici Goran (57) i Gordana (56) i njihova kćerka Lidija neprestano je tražen motiv ko bi i zašto želio da im naudi.

 

 

Ispitivano je sve od porodice do prijatelja, kolega i ni u jednom trenutku nije bilo naznake ko je mogao da im naudi. Također o Lidiji (25) koja je oteta pa brutalno ubijena sa ocem i majkom njeni prijatelji imaju samo najljepše riječi. Lidijin drug sa fakulteta S. Ž. ispričao je da je Lidija bila dobra i divan prijatelj.

 

” Bila je dobra, pametna, uvijek nasmijana, duša od čovjeka. Nastavili smo da se družimo i poslije fakulteta, ili ona dođe u Leskovac ili društvo i ja odemo do Niša da se vidimo s njom i uživamo, a ona dođe iz Aleksinca. Njene roditelje sam upoznao kada je ona diplomirala na fakultetu, takođe su jako fini ljudi” – kaže njen drug koji dodaje da su Goran i Gordana prema Lidiji bili baš dobri. ” Znam da su živjeli lijepo, nisam ni sanjao da ovako nešto može da im se desi. Znao sam da njen otac drži mjenjačnicu i da jako lijepo radi, ona je takođe planirala da se uključi u posao i da pomogne ocu “ dodaje drug.