Rodbina ubijene porodice Đokić odnosno Gordanina sestra Ljiljana Jović koja živi u Švajcarskoj, njena braća i otac angažovali su niškog advokata Zorana Vitkovića da u svojstvu punomoćnika oštećenih učestvuje u postupku protiv Džonića kako bi saznali šta ga je natjeralo da usmrti brata od tetke i njegovu porodicu.

 

Advokat se nada da će Džonic reci istinu iako kaže da u toku svoje karijere nije sreo mnogo ljudi kao što je Džonić. ” – Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu sam mu se predstavio, kazao sam mu da me je angažovala Gordanina porodica jer ih interesuje kako i zašto se dogodilo to strašno ubistvo. Predočio sam mu da je u njegovom, ali i u interesu svih koji učestvuju u postupku, da otvori dušu, da bar to uradi za rodbinu žrtava. Primjetio sam da je bio zatečen tim saznanjem, ali mi nikakav direktan odgovor nije dao sve dok se saslušanje nije okončalo. Tek na kraju, dok smo čekali da potpišemo zapisnike rekao mi je: – Kažite im da nisam kriv, da ih ja nisam ubio!” rekao je advokat, pa nastavlja:

 

” Nisam mogao to da im prenesem jer bi ih to dodatno uznemirilo. Mogu da kažem da su i te njegove riječi dokazale da se radi o izuzetno manipulatinvoj osobi, potpuno bezosjećajnoj, hladnoj, ali prije svega vrlo inteligentnoj. Ipak, nekako vjerujem da će na kraju priznati, da će mu se možda javiti neke slike iz djetinjstva provedenog sa Goranom, da će se sjetiti nekih stvari koje je učinio za njega, da će se možda i kod njega javiti neka vrsta saosjećanja. Ako se to ne desi, vjerujem da će se pojaviti novi dokazi, da će Džonić biti ponovo saslušavan, te da će ga to natjerati da počne da govori istinu. U suprotnom, mogu da kažem da se radi o monstrouznoj osobi moguće sa elementima podvojene ličnosti o čemu će se tokom postupka izjašnjavati i vještaci “– objašnjava Vitković.