Nikad brže i ukusnije monte kocke, bez pečenja!

Ovo je po meni najbolji i najbrži recept za odličan i ukusan desert kao što je monte kolač.

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci.

Za podlogu:

petit keks

Petit keks poredajte u tepsiju kao podlogu po želji ga možete natopita sa malo mlijeka.

Za kremu I :

1l mlijeka

12 kaš. gustina

8 kaš šećera

200 grama margarina

U 200 ml mlijeka umjesite gustin i  šećer, pa onda uspite u ostatak mlijek koji ste stavili da zakuha, pa skuhajte kremu i skinite da vatre, pa u ohlađenu kremu dodjte umućeni margarina. Kremu stavite na petit keks.

 

Za kremu II:

500 ml vrhnja za šlag

300 grama čokolade

U vrhnje stavite izlomljenu čokoladu, pa stavite na laganu vatru da se čokolada otopi, vrhnje vam ne smije proključati, čim se čokolada otopi skinite da ringle.

Kremu od čokolade stavite preko bijele kreme. Zatim kolač dobro ohladite pa onda poslužite.