Tema današnjeg posta je trgovina bebama. Ovaj biznis koji je jako isplativ poznat je na ovim prostorima od davnih vremena. U poslednjih godina je ovo svedeno na minimum zbog kontrola.

 

Marko Ivić je prvi čovjek koji je iznijeo svoje svjedočenje kada su mu ukrali bebu 1988. godine u centru Beograda. “Biraj” – to je riječ koju mu je uputio doktor u bolnici na Zvezdari, na što je gospodin Ivić ostao bukvalno bez teksta. Ovaj Kuprešanin 40 godina sa suprugom živi i radi u njemačkom gradiću Landshutu. On i žena nisu mogli imati djete, tako da je usvajanje bila jedina opcija.

 

Nakon toga upoznao je čovjeka koji je iz Bugojna i koji je rekao da ima veze u Beogradu za njegov problem. Marko je izjavio da se iznenadio ada su se parkirali pred porodilište a ne sirotište. Kada smo ušli u porodilište rekao je da jedna beba košta 10 hiljada tadašnjih maraka, međutim, kada sam mu rekao da želim blizance, on je rekaao da je cijena 15 hiljada. Kada je pitao kako je moguće da prodaje bebe on je rekao da su to djeca od studentica koje ne znaju šta će s njima.