Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
650 gra,a brašna
15 grama suhog kvasca
300 ml vode
1 kaš. šećera
2 kom jaja
jedna i po kaš. ulja
2 male kaš. soli

Za fil:
350 grama sira
80 grama masti
80 grama maslaca

Za premaz:
jedno jaje
susam

Kvasac, sa šećerom, stavute u toplu vodu da nadođe. Pa od svih navednih sastojaka umjesite tjesto i ostavite da odstoji oko 20 min., pa ga podjelite na 6 loptica. Razvaljate na pobršanjenoj radnoj površni sve loptitce prečnika oko 30 cm i koristite tepsiju te vel. namastite je. A mast i maslac otopite zajedno.

Tijesto stavite u tepsiju pa je obilno polite sa otopljenom masti i maslacem, pa rasporedite sir, ovaj posptupa ponovite za ostale kore, stim da pitu završite sa korom. Premažite jajetom i pospite szsamom. Po želji isjcite na kockice, prekrite i ostavite da naraste (oko 30 min.). Pa onda pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepni oko 40 min.