Glumica Romi Šnajder je jedna od najpoznatijih glumica, rođena je u Beču 1983 godine a svoj prvi film je snimila kada je imala samo 15 godina. Bila je jedna od najljepših hlumica ali njen život je završio tragično.

 

Romi je ostvarila brojne uloge međutim njen privatni život je najviše zanimao medije. Njena burna veza sa tri godine starijim Alenom Delonom intrigirala je javnost, iako je glumica zbog tog odnosa često patila. Glumica je saznala da je Delon imao aferu sa pjevačicom i glumicom Niko koja mu je rodila sina. Romi je zbog toga počela često da se odaje alkoholu, poroku koji će je pratiti do samog kraja. Romi se udala za njemačkog filmskog i pozorišnog glumca Harija Mejena koji se zbog nje čak razveo od supruge s kojom je bio 13 godina. Ubrzo su postali roditelji sina Davida Kristofera.

 

Naime, sin david je sa samo 15 godina tragično stradao. Romi je gubitak sina teško podnijela, pa je narednih godina tugu utapala u alkoholu. Preminula je sa samo 43 godine od posljedica srčanog udara, a mediji su tada izvještavali da je umrla doslovno od slomljenog srca.