Cijelo vrijeme nakon što je bio razorni zemljotres u Turskoj i Siriji , na društvenim mrežama pojavljuju se razne priče , snimke i fotografije vezane za spašavanje pa se pa tako spominje i plavičasta svijetlost koja se pojavila na nebu iznad Turske nekoliko sekundi prije potresa. Također pisalo i o zgradi u mjestu Hataj, koja je ostala netaknuta nakon dva zemljotresa, dok je sve oko nje sravnjeno sa zemljom, što je mnogima čudnovato i fascinantno:

 

“Nisam napravio nikakve ustupke po tom pitanju u svoje ime. I pored toga, postoje ljudi koji su to uradili. Nemamo dovoljno kadrova za njih. Ne možete sve pratiti. Mi smo donijeli odluku o rušenju loših objekata i obavijestili tužilaštvo.”, izjavio je gradonačelnik ovoga grada.

 

Tako je i nova priča stigla iz mjesta Adijamana, gdje je napravljena jedna veoma zanimljiva fotografija, a na njoj se vide dva spasioca koja su ušli u srušenu građevinu, te je tu jedan neoštećeni zid na kojem i dalje stoji slika tek vjenčanih mladenaca, a cijeli taj prizor je mnoge ostavio bez teksta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here