Pjevačica Lepa Brena je jedna od najvećih estradnih zvijezda na našim prostorima. Nosi adimak ”Nacionale”, i jedna je od rijetkih koja i dalje može da napuni sportske dvorane i stadione bilo gdje na području bivše Jugoslavije.

 

Kada je bila na vrhuncu karijere Brena se oprobala i kao glumica a njena serija ” Hajde da se volimo” je jedna od najgledanijih filmova. Bila je u posjeti Sarajevu na jednom događaju. Brenu je u njenom apartmanu posjetio voditelj, pa je imao mali razgovor sa njom. U jednom trenutku joj je postavio pitanje o jednom njenom bivšem muškarcu, iz vremena kada je bila mlada i neudata Pitanje je Brenu vidno uznemirilo, nije joj se nikako dopalo, pa je u bijesu opalila voditelju šamarčinu, te mu je još i viknula: Jesam li ti rekla da me to ne pitaš!”

 

Međutim, na kraju se ustanovilo da je sve to bio samo skeč za gledaoce, a da je to bila ideja samog voditelja. I mada se Brena na početku bunila i nije željela da učestvuje u svemu tome, na kraju je ipak pristala, a video je nakon puštanja u javnost bio veoma popularan i gledan.