Večina ljudi u vezi traži kompatibilnost , ali to se odnosi na niz stvari. Stručnjaci navode da je za to potrebno da su partneri kombatibilni kada je su u pitanju  životne, unutrašnje vrijednosti i planovi za budućnost. Ne možete da gradite vezu s osobom čiji se stavovi potpuno razilaze s vašim.
Ovo su znakovi da ste pronašli pravog partnera za sebe:
Pazi na sitnice
Stručnjaci ističu da su sitnice ono što je bitno i ono što traje, ali sigurni smo da to znate i sami. Kroz male znakove pažnje, vaš partner će vam ujlepšati dan i pokazati da mu je stalo.
Tretira vas jednako
Ako primjetite da je vašem partneru vaša sreća jednako bitna, ako se vaš partner prema vama odnosi s poštovanjem i nikad se ne žali na stvari koje čini za vas, to je osnova za čvrstu vezu.
Podstiče vas na samostalnost
Baš kao i nejednakosti u vezi, posesivnost i ljubomora su sastavni dio mnogih veza. Velika je vrlina znati pustiti partnera, podsticati ga na samostalnost i lični razvoj i rast. Ako primjetite da vas partner bodri u tome da najprije budete svoja osoba, znajte da vas neizmjerno voli i cijeni.
Nema neprijatne tišine
Ako kraj partnera možete da uživate bez ijedne riječi i ako vam međusobne tišine nisu neprijatne i strašne, to je znak da zaista uživate jedno u drugom.
Tjera vas da budete bolja osoba
Na kraju, najbitniji znak je onaj osjećaj koji se u vama stvori kad ste pored partnera. Ako je vaš partner osoba koja vas tjera na lični rast i ako zbog njega želite i mislite da možete više, znajte da ste našli pravu osobu.
Ostaje i kad je najteže
Mnogo je lakše nestati kad je teško ili se pretvarati da se ništa ne događa nakon konflikta ili teške situacije. Ako je osoba spremna da radi na tome da bude bolje, da razume vašu stranu priče i otvoreno razgovara o problemima, to znači da je predana toj vezi.