Ukus je očaravajući , a ukus nezaboravan, ruska pita sa mesom pravi se od lisnatog tijesta i mljevene junetine uz dodatak mačine dušice.

 

Potrebno vam je:

2 bloka lisnatog tijesta
maslinovo ulje
1 veća glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
900 gr mljevene junetine
malo majčine duišic
peršun
1 žumance
so
biber

Priprema

U većoj tavi zagrijte kašiku dvije ulja pa pržiti sitno sjeckan crni luk dok ne omekša. Dodati izgnječeni bijeli luk i miješati jednu minutu. Zatim ubaciti meso, posoliti, pobiberiti, začiniti majčinom dušicom i peršunom, te pržiti uz miješanje 25-30 minuta. Ocijediti od viška masnoće i prohladiti. Odmrznuto lisnato tijesto razvaljati oklagijom na dva pravougaonika, filovati pripremljenom smjesom, pa zarolati i prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim žumancetom i peći u rerni na 200 stepeni dok tijesto ne porumeni.