Brzo i jednostavno! A tako ukusno!

Poterebno vam je:

  • 2 pakovanja turskog keksa (Petit beurre)
  • punjen čokoladom)
  • 4 kesice pudinga od karamele
  • 1 margarin
  •   10 kasika sećera
  • 500 g šlag krema
  • 2 l mleka

Priprema

Skuhati četiri kesice pudinga od karamela u 1 l mlijeka sa 10 kašika šećera. Pričekati dok se skroz ohladi.

Kada se ohladi, umutiti margarin i pomješati sa pudingom. Dobro umutiti mikserom da se dobije lijepa, kremasta masa. Umutiti šlag kremu sa 1 l mlijeka. Potrebno vam je 500g šlag krema.

Pripremite keks petit beurre punjen čokoladom. U veći poslužavnik poredajte keks. Keks mažite karamel filom. Na fil namažite šlag kremu. Nakon toga stavite ponovo keks, pa opet premažite filom, pa šlag kremom, i sve tako dok ne potrošite materijal. Na zadnji red stavljati fil, i preko šlag kremu tako da obložite cijeli kolač.
Izvor: coolinarika.com