Ukusan i fin čokoladni kolač sa jabukama. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za koru:
5 kom jaja
200 grama šećera
200 ml ulja
250 grama brašna
30 grama kakaa
1 prašak za pecivo
1-2 kapi arome ruma
1 vanilin šećer

Krema:
3 kom jabuka
150 grama šećera
100 ml vode
3 kašike ruma
200 grama margarina
100 grama čokolade

Glazura od čokolade:
100 grama čokolade
50 grama margarina
2 kaš. ulja

Za tijesto umjesite jaja sa šeć i vanilin šeć., pa dodajte ukje, brašno sa pzp i kako. Pa ovu smjesu pecite u obloženom kalupu vel 20 puta 30 cm na tep od 180 step. oko 30-tak min. Kad je kora gotova ohladite je i prerzite na pola.

Za kremu jabuke isječene skuhajte sa 100 ml vode, šećerom i 3 kašike ruma., zatim ih sameljite ili izblendajte. U tople jabuke dodajte čokoladu i margarin da se istope, pa na kraju dodajte izmrvljenu jednu polovicu tijesta, pa dobro umiksajte.
PReostali dio tijest polozite na tacnu i na njega stavite kremu. Pa kolač prelite otopljenom čokoladom.