Ukusne kremaste kocke sa dvije kreme. Morate ih probati!

Ove kremaste kocke veoma su ukusne i jednostavne.

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

Za podlogu oko 28 kom petit kekesa i za preliv preko keksa 300 ml čokoladnog mlijeka i 3 kaš. ruma

Krema I:
300 ml vrhnja za šlag
3 čaše pudinga mliječnog gotovo po 125 ml
6 veliki kaš. šećera
jedna i po vrećica želatina instant
200 grama mliječne čokolade

Krema II:
500 grama maskarpone sira
400 grama vrhnja za šlag
8 kaš. šećera
jedan i po vrećica želatina instant
1 kaš. ruma
100 grama karameliziranog lješnjaka

 

Na tacnu stavite prozirnu foliju pa poredajte keke i prelite ih čokoladnim mlijeko sa rumom, nemojte previše već tek toliko da se malo natope ili ih jednostavno možete samo namoćiti i redati.

Za prvu kremu  umutite šlag i dodajte mu instatn želatin, zatim uzmite sva tri pudinga i umješajte ih sa šećerom i dodajte onda šlag. U ovu smjesu dodati sitno nasjcekanu čokoladu i lagano umjesite sa špartlom. Zatim ovu smjesu stavite preko keksa.

Za drugu kremu  umjesite sir, šećer i rum zajedno. Zatim napravite šlag u koga stavite instatn želatin. Pa onda njega dodajte u sir i dodajte onda lješnjake. Lagano promjesite pa stavite onda na drugu kremu.

Kolač onda možete preko ukrasiti sa koksom ili po želji. Stavite ga onda u led na oko 2h sad se hladi i tek onda poslužite.

Prije služenja izvatite ga na jedno pola sata i onda  ga čuvajte u frižideru.