U današnjem članku vam donosimo poslasticu po starinskom receptu.

 

Potrebno vam je:

200 gr putera
150 g šećera
1 kesica vanilin-šećera
2 žumanceta
1 kašika pavlake
3 kašike ulja
400 g brašna
1 prašak za pecivo

Fil:
20 šljiva
1 kašika cimeta i muskatnog oraščića
20 g žutog šećera
listići badema i sjeckani orasi

 

Priprema

Umutite puter sa šećerom i vanilin-šećerom pa dodajte žumance , pavlaku i ulje. Umiješajte brašno sa praškom za pecivo. Umiješajte tijesto , stavite ga u kesu za zamrzivač i ostavite u frižideru na pola sata. Tijesto razvucite oklagijom ili rukom u plehu za tart . Izbockajte viljuškom pa preko poredajte polovine očišćenih šljiva. Pospite žutim šećerom, cimetom i muskatnim oraščićem, a po želji i listićima badema ili orasima. Pecite na 180 stepeni oko pola sata.