NEOBIČAN DESERT SA SLADOLEDOM I PROFITEROLIMA – VRHUNSKI UKUS KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA!

Ovo je desert veoma lagan i osvježavajući koji vrijedi probati !

Potrebni sastojci: 
60 gr maslaca
130 gr brašna
3 jaja
16 kuglica sladoleda od vanilije (oko 600 ml)
500 ml vrhnja za šlag
100 g čokolade za kuhanje

malo soli

PRIPREMA
Zagrijte rernu na 220 stepeni. Zakuhajte 200 ml vode, malo soli te kockice maslaca. Dodajte u to brašno.
Na laganoj vatri miješajte drvenom  kuhačom da se na dnu lonca ne bi stvorila okruglica i bijeli sloj. Zatim stavite tijesto u posudu . Umiješite jedno po jedno jaje.
Istisnite 16 kuglica na lim obložen pek papirom . Pecite oko 25 minuta.
Onda prerežite tijesto i ostavite da se prohladi. Mikserom umutite šlag dok ne dobijete gustu smjesu.
Profiterole punite šlagom i sladoledom od vanilije  a te  prelijte sa vanjske strane čokoladom koju ste otopili sa malo mlijeka.