Hrvatska pjevačica Neda Ukraden odrasla je u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Karijeru je započela 1967. godine i tada je snimila svoju prvu pjesmu.

 

Kada je u pitanju njen privartni život ona je u vezi sa Milanom Bilbijom bila prije 10 godina sa kojim je dobila i kćerku Jelenu. Milan preminuo 2013. godine a pjevačica nije mogla da ode na njegovu sahranu jer je sa zetom morala da čuva unuke. Ona je kasnije nakon nekog vremena dobila još i unuka Dušana. Više se nije udavala jer nije pronašla osobu koja bi mogla da prati njen temo života. Pjevačica se posvetila svojoj karijeri i porodici.

 

Njena kćerka se rijetko kad pojavljuje u medijima. Naime, Neda je sve iznenadila sa slikom koju je objavila na Instagramu na kojoj se nalazi ona sa svojom kćerkom. Također, ona je jednom prilikom za medije izjavila sljedeće: “Moja želja, kao svake normalne žene, pogotovo razvedene, je da vidi sretno dijete, kako ima svoju porodicu”, rekla je Neda. PRije nekoliko dana je bio rođendan Jeleni, a ona je njoj čestitala: “Mila moja, anđele moj, da si mi živa, zdrava i srećna još dugo, dugo sa svojom djecom, mužem i da se nikad ne prestaneš radovati životu. Ljubi te tvoja majka Neda”.