Ljubomora se javlja kada se jedan od partnera osjeti ugroženo. Pored toga podrazumjeva i različite reakcije. osobe rođene u ovim horoskopskim znacima su izetno ljubomorne.

 

Bik

Bikovi često znaju da budu previše zaštitnički nastrojeni, a samim tim i ljubomorni. Oni vole da prisvajaju stvari, a često i ljude, pa teško prihvataju činjenicu da nešto nije ili ne može da bude njihovo. Gotovo da im u sekundi padne mrak na oči i preplavi ih osjećaj ljubomore kada pomisle da je neko „bacio oko“ na nešto što je „njihovo“. U tim trenucima je uzalud svaki pokušaj da ih ubijedite da nisu u pravu.

 

Lav

Lavovi su veoma ponosi na sebe i sve što rade, pa tako i na ljubavnu vezu koju grade. Njihov previše naglašen ego ne dozvoljava im da budu povrijeđeni, pa zato ponekad opsesivno tragaju za dokazima o prevari i lažima od strane partnera. Ako lav osjeti da mu radite iza leđa, sebi to nikad neće oprostiti a zatim i vama. Kod njih se sve vrti oko pitanja časti, koji smatra neprikosnovenom.

Škorpija

One jednostavno ne mogu da kontrolišu ovo osjećanje i pri samoj pomisli da bi im partnerka mogla biti nevjerna gube kontrolu nad sobom i ne prezaju od poslijedica. Dakle, ne radi se samo o bezazlenoj ljubomori koja stvara peckanje u želucu, već o pravoj pravcatoj ratnoj igri strasti, uzbuđenja, spletki i ljubomornih scena.