Ako su vam dosadile stare jastučnice , nemojte ih bacati , evo kako ih možete pametno da iskoristite:

 

ČESTO, čest kašalj, kašljanje, zaustaviti kašalj, spriječiti prehladu, prehlada, česta prehlada, grinje, grinje na posteljini, riješiti grinje

Platnena vrećica

Od veće jastučnice izradite vreću za prljav veš, a od manjih možete napraviti vreće za papuče za školu, za odlaganje sitnih stvari, igračaka… Takođe, stare jastučnice su odlične za šivanje platnenih torbi za šoping.

Navlaka za stolice

Imate li nekoliko starih jastučnica lijepih uzoraka, napravite od njih navlake za stolice. Jednostavno prođite po jastučnici koncem da odgovara dimenzijama naslona stolice, višak odrežite i navucite. Na dno ušijte po dvije trake s lijeve i desne strane pa zavežite u mašnicu oko stolice.

 

Kecelja za kuvanje

Izaberite stare jastučnice zgodnih uzoraka pa od njih napravite kecelju za kuvanje. Na internetu ćete pronaći savjete kako to da napravite, mada vam savjeti možda i ne trebaju. Od ostatka tekstila ušijte mali džep na kecelji i napravite trakice za vezanje.

Krpe za čišćenje

Ukoliko baš nemate ideju šta da napravite sa starim jastučnicama ili vam ništa ne treba, uvijek ih možete iskoristiti za čišćenje doma. Izrežite ih na manje i veće komade pa manjima brišite prašinu, a većima komadima podove.