U današnjem postu glavna tema je Naser Orić koji je prije nekoliko dana bio glavna tema svih portala a sve zbog skandala nakon završetka Zvezda Granda. Naime, takmičar sadik Hasanović je šokirao cijelu srbiju nakon što je pjevao o klanju srba i slikao se sa Naserom Orićem, a to je sve zajedno sa svojim ocem radio, koji ima svoju grupu “Sateliti”.

 

Tada se oglasio i Sadik koji je rekao da je bio mlad i da ga ne trebaju kriviti za te stvari: ” To što je danas zakrvavljenih očiju poručivao Vulin, ili mu je sunčanica udarila u glavu, ili je čovjek zaista spreman za specijalnu ustanovu“. Onda se opet oglasio Naser Orić koji je odgovorio na izjavu koju je rekao ministar  Republike Srbije Aleksandar Vulin koji je na komemoraciji poginulim srbima u selu Zalazje kod Bratunca izjavio da je “Naser Orić ratni zloćinac, krvolok i ubica”, Naser je kratko odgovorio: “Aleksandar Vulin je budala, odnosno, dvorska luda Beograda”. Za one koji ne znaju, Nasera Orića je Sud Bosne i Hercegovine 2017. godine pravosnažno oslobodio optužbi za ubistvo tri zarobljenika u selima Lolići, Kunjerac i Zalazju.

 

“Ovo više graniči sa ludilom, a na spomeniku u Zalazju su sprski vojnici poginuli u borbama. Svii suu oni svoje vojnike koji su, zašto ne reći, koji su viteški poginuli u borbama sa jedinicama Armije RBiH, pokušavaju prikazati kao civile, kukavice, koji su se, tobože, predali Naseru Oriću, a onda ih on i njegovi, bajagi, pobili. Te izmišljotine im nisu prošle ni u Hagu ni u Sudu BiH. A to što je danas zakrvavljenih očiju poručivao Vulin, ili mu je sunčanica udarila u glavu, ili je čovjek zaista spreman za specijalnu ustanovu”, izjavio je Naser.